Децата не заразяват, макар че боледуват от новия Делта вариант. Много рядко

...
Децата не заразяват, макар че боледуват от новия Делта вариант. Много рядко
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Децата може да се заразят от учителите, но не пренасят вируса |

Децата не заразяват, макар че боледуват от новия Делта вид. Много рядко дете може да съобщи COVID-19 в фамилията. Трябва да пазим учителите да не заразят децата. Това сподели в коментар за ограниченията през новата образователна година проф. Тодор Кантарджиев, съветник на Столична община по имунизациите.

Според специалиста най-важно е класните стаи да бъдат проветрявани на 20 минути. Кантарджиев предложи да има филтър на входа на учебните заведения и деца с болки в гърлото или хрема да не се позволяват. Той предложи, където е допустимо, в класните стаи да се конфигурират UV лампи, които убиват вирусите.

По мотив разногласието за маските в учебно заведение професорът посочи, че в началния курс маски не се изискват, в часовете няма маски, не е наложително да се употребяват и в коридорите, в случай че няма разбъркване на класове.

По думите му МОН се е справило идеално с подготовката за новата образователна година, което съгласно него не може да се твърди за Министерство на здравеопазването.

Проф. Кантарджиев показа данни за имунизационното покритие в столичните учебни заведения:

" В София постигнахме имунизационно покритие на учителите по-голямо от междинното за страната – 17 000 ваксини се сложиха на учителите, над 7000 педагози са със приключен имунизационен цикъл. Освен това на огромна част от преподавателите са изследвани антитела. Имаш ли антитела, значи си предпазен. "

На въпрос по кое време биха затворили учебните заведения проф. Кантарджиев отговори:

" Това си го взема решение министър Кацаров. Той направи един брилянтен проект, който не се съблюдава по негово разпореждане и там нищо не мога да ви кажа, само че МОН се оправя идеално. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР